nedjelja, 28. travnja 2013.

Kraljevska afera

Nora Roberts spisateljica ljubavnih romana (opet ja sa ljubavnim romanima), u kojima nailazimo na kriminalističke radnje, na misteriozna dešavanjima, koja nas nadahnjuju da čitamo njena djela. Ovoga puta sam pročitala Kraljevsku aferu ( priznajem prošlo je dugo vremena kako nisam pročitala nešto od Nore, dugo vremena mislim na par mjeseci).
Kao što rekoh kriminalne radnje nisu zaobišle ni ovaj roman, ljubav takođe.
Radi se o Gabrijeli Biset, princezi koja je bila kidnapovana, drogirana i pri tome izgubila pamćenje. Njen telohranitelj Riv Mekgij,  koji je došao iz daleke Amerike samo zato što je to tražio Gabrijelin otac, pomaže joj da otkrije ko i zašto je kidnapovao, i zašto nema nikakvih tragova počinitelja.
Gabrijela princeza jakog temperamenta, tvrdoglava, neposlušna, koja ne uvažava ničije mišljenje, ipak posustaje kad je njen telohranitelj u pitanju. Riv, bivši policajac, teško podnosi Gabrijelu, čak pomišlja da se vrati na svoju farmu u Ameriku, ali lono što počinje da osjeća prema njoj mjenja mnogo toga.
Iako se Gabrijela trudi da surađuje u istraživanju svoje prošlosti i u pokušaju vraćanja pamćenja, ipak je nestrpljiva, na što Riv reaguje oštro, pomalo zlobno.
Njih dvoje ipak otkrivaju ko su kidnaperi i njihove motive, što je posebno iznenađujuće i karakteristično za sve Norine romane.
Pročitajte ovaj divni roman o sumnjivom kidnapovaju mlade princeze, i o rađaju ljubavi, o jačini te ljubavi. Opet kažem da ljubav ima magičnu moć, i čini čuda. Vjerujem u čuda.

Po nekim njenim romanima snimljeni su i filmovi, što je još jedna potvrda Norinog uspjeha, dobrog i  jedinstvenog u pisanja.




Nema komentara:

Objavi komentar